EwB

Junior Achievement tillhandahåller konceptet Enterprise without Borders (EwB). EwB är ett komplement till UF-året och syftar till att ge UF-företag möjligheten att lära sig och förstå internationell handel, gränsöverskridande samarbete och kulturella skillnader.

UF-företag som är intresserade av internationell handel dvs. importera en vara eller tjänst alternativt försöka sälja en produkt till ett annat UF-företag, eller bara är intresserade av samarbeten och erfarenhetsutbyten skall registrera sitt UF-företag på webbplatsen för EwB. UF-företagare och lärare från hela världen registrerar sig på webbplatsen och kommer på så sätt i kontakt med varandra. Som registrerad på EwB-webbplatsen får man tillgång till information- och utbildningsmaterial. UF-företagen måste ha stöd av en UF-lärare för att bli ett godkänt EwB-företag.

EwB är en del av projektet och vi i Blekinge/bromölla har pratat aktivt om EwB och förmedlat information om tillägskonceptet till våra lärare. Under SM 2013 deltog lärare från regionen på föreläsning om EwB. Detta har resulterat i att Blekinge/Bromöllas första EwB företag har startats. Nu är siktet inställt på MasterCards stipendium så att eleverna kan delta på Student Company Festival 2014 i Riga, Lettland.

Läs gärna mer eller kontakta oss om du vill veta mer:

[email protected] eller 0733 62 42 07

http://www.jaewb.org/