Friheten att själv kunna styra sitt arbete

Skrevs av  Mikaela Spogardh den 25 augusti, 2014

Hej! Jag heter Krisztina Andersson och är 47 år. Jag har familj, en man och tre utflugna barn. Mitt i livet eller i början….? Det beror vem du frågar. Själv vet jag att jag är fullständigt rätt i tillvaron, stolt och glad över att jag vågade ta steget, ödmjuk inför alla de som trodde på vår idé och gav oss modet att fortsätta. Beslutet att starta eget företag tillsammans med två kollegor känns så naturligt rätt! Varför gjorde jag inte detta tidigare?

 

Vår dröm och tanke om att starta kommunikationsbyrå föddes som ett kreativt embryo för sådär tio år sedan. Vi jobbade tillsammans i ett arbetslag och sysslade med just kommunikations- och informationsfrågor inom offentligt sektor. Våra dagar fylldes med grafisk formgivning, kreativa inspel, layout, fotografering, copywriting, nyhetsartiklar och webbutveckling.

Vår styrka låg i att vi var tajta och att vi var specialiserade var och en inom vårt område. Vi var inte ensamma om att se vår kompetens, input och positiv respons gav oss ytterligare styrka och medvetenhet om hur vi ville jobba och utveckla våra kompetensområden ännu mer.

 

Vi kollegor prövade vingarna var och en på egna håll under några år, men vi tappade aldrig idén om att starta våra drömmars byrå.

Så en dag, hörde kollegan av sig; ”Nu är det dags…?”. Jepp!, svarade jag, nu var det dags.

 

Första arbetsmötet hölls i juli månad, sex månader senare öppnade vi vår byrå Purple Passion Kommunikation AB centralt i Karlshamn. Nu var vi igång, vi var verkligen igång och vi hade redan uppdrag och kunder med oss in i vårt nystartade företag.

 

Vi hade sagt upp oss från våra fasta tjänster och fasta arbetstider för att helhjärtat kunna satsa på entreprenörskapet. Vansinnigt? Dumdristigt och osäkert? Möjligen, men för oss fanns inget annat alternativ. Vi trodde stenhårt på vår idé, på vår kompetens och på våra utvecklingsmöjligheter. Och det är jag glad för.

 

Känslan av att själv kunna styra arbetsdagen, att lägga upp arbetet som det passar mig och vår byrå är viktiga faktorer för att känna tillfredsställelse. Det är också en förutsättning för att kunna prestera kreativt. Frihet under ansvar är en devis som plötsligt blir högaktuell.

 

Våga lita på magkänslan och din egen kompetens!

 

Krisztina Andersson

Delägare i kommunikationsföretaget

Purple Passion Kommunikation AB

Blogg UF_Krisztina Andersson_