Att sätta upp mål och nå dem

Skrevs av  Mikaela Spogardh den 15 september, 2014

”Du är så målinriktad”, säger mina vänner till mig. Du vet vad du vill och så tar du dig dit. Och utan att jag alltid tänker på det så är det faktiskt så. Jag skulle bli bankdirektör när jag var åtta vilket ledde till att jag läste ekonomi på både gymnasium och högskola.

Sedan skulle jag bli flygvärdinna, sa jag när jag var tolv och det ledde till att jag blev kundansvarig för både Ericsson och Motorola och fick åka över hela världen och spendera mycket tid i flygplan. I 20-årsåldern sa jag mig vara intresserad av att starta företag, utan att ha en affärsidé eller någon aning om vad det innebar. Och när jag var 35 var jag plötsligt delägare i Inquso, ett företag som utvecklar mjukvara för att administrera och säkra information på smartphones och surfplattor. Se där! Hände det av sig själv? Nej, jag hade uttalat dessa mål för mig själv och ibland även för andra vilket gjorde det lättare att förverkliga dem för jag visste, direkt eller indirekt, vart jag var på väg.

Att sätta upp mål är väldigt viktigt för mig och det är ett starkt kännetecken hos många entreprenörer. Det är själva motorn i entreprenörskapet. När jag i vintras kom fram till att jag vill engagera mig i och stötta entreprenörer som ska starta eget kom jag fram till att NyföretagarCentrum är bästa forumet för att uppnå det målet. Och kan du tänka dig, två veckor senare behövde NyföretagarCentrum i Carlshamn en ny rådgivare! Så nu är jag här och älskar varje minut. Jag träffar människor som är i en härlig fas i livet med god tillförsikt. Och jag får vara med när de tar sina första stapplande steg som företagare. Underbart!

Vill du komma någonstans? Fundera då först vart det är du vill komma och måla en bild för dig själv hur det känns att vara där. Gör sedan upp en plan för hur du ska ta dig dit, det är mitt råd till dig. Lycka till!

jenny
Jenny Strömberg

Rådgivare
Nyföretagarcentrum Carlshamn