”Ett utmärkt material att arbeta med”

Skrevs av  webitfuture den 29 juli, 2014

Mårten Frantzén jobbar som lärare i åk 4-6 på Åryds Friskola i Karlshamns kommun och har arbetat med läromedlet Vårt Samhälle. Han uttrycker själv att materialet var alldeles utmärkt att jobba med. Det gav rika tillfällen till meningsfulla diskussioner på en alldeles lagom nivå för 4-6 or.

Vad var bäst i materialet? Demokratiövningen var jättebra. Det kändes som att barnen verkligen fick en upplevelse av vad demokrati innebär i praktiken; att det är och ska vara en lång och omsorgsfull process. Att det är viktigt att inte bara få framföra sina egna åsikter, utan i minst lika hög grad, lyssna på andras!

Var det något du var mindre bra? Nja, det mesta var bra. Möjligtvis upplevdes den sista lektionen inte som lika intressant för barnen. Kanske tyckte de att den var för ”barnslig”, vet inte.

Men i det stora hela var det givande att jobba med Vårt Samhälle? Ja, barnen gillade att få arbeta praktiskt. Uppgiften att bygga ett samhälle var inspirerande. Det ska bli intressant att pröva det andra materialet, säger Mårten som till hösten planerar att arbeta med ett av Ung Företagsamhets andra läromedel; Se möjligheterna.

Tack för att du delade med dig av dina åsikter, Mårten!

IMG_0182 IMG_0194