En dröm på 27 dagar

Skrevs av  Jennifer den 8 oktober, 2012

Röda, kladdiga läppar, mammas klackskor, långt hår med massa blommor i…

Ja, så började min resa in till skönhetsvärlden.

Tog studenten som ekonomielev, jobbade och samlade in pengar, åkte ner till Libanon och påbörjade mina studier på en internationell, fransk skönhetsskola. Läste till det jag hade alltid drömt om att jag skulle bli, Makeup artist, hudterapeut, kosmetisk tatuerare. Praktiserade och började jobba. Fortsatte mina utbildningar i Sverige och kunde nu även lägga till på mitt CV, Internationell säljare och Eyelash stylist. Och utbildningarna har bara fortsatt efter det… För törsten efter kunskap har aldrig slutat.

Idag är min titel Skönhetsskapare & Internationell säljare.

Skapande har alltid legat mig varmt om hjärtat. Kreativitet, färg, nya möjligheter, nya affärsrelationer. Ja, listan är lång. Efter att ha jobbat och fyllt bagaget med erfarenhet som är tillräcklig för att jag ska inleda en ny fas av mitt liv… att uppfylla min dröm. Så gjorde jag det. Jag välkomnade alla till att upptäcka en ny värld av färgrik skönhet, en skönhet skapad av mig!

Resan hit har inte varit en dans på rosor, och vem säger att det ska vara det eller att livet är roligare då? De hinder som du möter på din väg är det roliga. För det är dem som antingen stärker och utvecklar dig eller gör att du krossar din egen dröm, med dina egna händer. Eller ja, med dina tankar som sätter hinder för dig. Det går inte? Ska jag ge upp min dröm? Jag kan inte… Jag klarar inte detta..

Det kommer att kräva mycket sömnlösa nätter, svett, tårar. Men allt går om du verkligen vill det!

Det gäller att ständigt hitta drivet i dig, hitta kärleken till det du gör, hitta glädjen i det. Tänka på det roliga du har gjort, det bästa du har presterat, applåder du fått. Stolthet för det du har skapat!

Du måste tro på dig själv! På din idé och på din kunskap. För gör inte du det så kommer ingen annan att göra det heller!       Du måste kämpa! Oj, vad många gånger du kommer att snubbla för att nå målet. Men du får inte ge upp! Ställ dig upp, skaka av dig rädslan och fokusera på dit du vill på nytt. Det kanske tar lite tid, men du kommer fram.

Våga! Du måste våga tro på dig själv och på din erfarenhet. Våga göra fel och lära dig av det och stå för det. Du måste våga prova din idé och försöka förverkla din dröm. Våga gör det och sitt inte där när du är 60 år och ångra dig.

Med vilja, kärlek, envishet och hårt jobb lyckades jag uppfylla min dröm på 27 dagar. Allt går om du verkligen vill det.

Idag är min dröm snart två år fyllda. Två år av framgång men ett otroligt kämpande. Men det är det som gör mig lycklig och mer envis, när jag efter så mycket jobb och slit ser att mitt kämpande ger resultat. Än är min väg lång och några gånger till kommer jag att ramla och slå mig men det kommer bara att stärka mig och göra att jag är ett steg närmare målet. Det som inte dödar, det härdar.

Våga vara du! Våga dröm! Och våga se din dröm i verkligheten…

Take every chance.. Drop every fear.

Amani El-Ali

Beauty by Amani

… Love Your reflection